Scholenproject Globetrotten

Globetrotten  

Wij nodigen alle scholen in Noordenveld uit om deel te nemen aan een interessant, leerzaam en vooral erg leuk project: Globetrotten. Dit project doen we samen met een weeshuis van Blessed Generation in Malindi, aan de kust van Kenia.

Globetrotten komt er in het kort op neer dat uw school samen met alle leerlingen een jaar lang spaart om de kinderen in Malindi te kunnen helpen. Eens per maand hebben uw leerlingen en de Keniaanse kinderen contact met elkaar via Internet. Zij stellen elkaar dan vragen over thema’s die in overleg met de kinderen worden bepaald. Denk bijvoorbeeld aan cultuur, milieu, water, school, toekomst. Een prachtige manier om de aardbol en elkaar te leren kennen.

Aan het eind van het jaar maken de kinderen van uw school en die in Malindi een eindpresentatie op film. Die van uw leerlingen wordt in Malindi vertoond en die van de kinderen in Malindi bij u op school.

Onderdeel van groter programma

De NGO Blessed Generation heeft drie weeshuizen in Kenia. In het weeshuis in Malindi wonen ruim honderd kinderen. Het weeshuis heeft een eigen lagere school en een technische school. In de regio zijn echter duizenden andere kinderen en hun ouders die hulp nodig hebben. Voor hen heeft Blessed Generation het programma Malindi Outreach opgezet. Belangrijkste doelen van dit programma zijn dat moeders en kinderen overleven, zodat opname in een weeshuis voorkomen kan worden en dat kinderen in hun thuisomgeving kunnen opgroeien. Het programma richt zich ondermeer op HIV-preventie, begeleiding tijdens de zwangerschap, voeding en medische zorg na de geboorte, opleiding van ouders en verstrekking van microkredieten. In Malindi Outreach zijn continu circa veertig gezinnen opgenomen. Op allerlei manieren wordt aan fondswerving voor het programma gedaan en Globetrotten is één van die manieren, speciaal gericht op kinderen.

Ons voorstel

Ons voorstel is dat een vrijwilliger die in Malindi heeft gewerkt uw school bezoekt om presentaties in de klassen te geven. Samen met leerkracht en leerlingen wordt dan gepraat over manieren hoe je met elkaar geld kunt sparen. Er zijn drie projectdoelen waarvoor gespaard kan worden:

–          Begeleiding van een moeder en zuigeling: 600 euro per jaar.

–          Schoolkosten van een kind op de lagere school: 42 euro per jaar.

–          Schoolkosten van een kind op de middelbare school: 650 euro per jaar.

Ook wordt aan de leerlingen gevraagd over welke onderwerpen zij via Internet met hun Keniaanse leeftijdgenoten zouden willen praten.

Praktische organisatie

Indien uw school en uw leerlingen belangstelling hebben voor deelname aan Globetrotten, maakt stichting OVERLEVEN een afspraak met u om de organisatorische aspecten en de planning met u door te nemen.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wouter van der Heide (info@overlevennoordenveld.nl)

Schrijf een reactie