Friends of Don Bosco heet nu Watoto Wetu Tanzania

Watoto Wetu Tanzania (voorheen Friends of Don Bosco) is een kindertehuis in Dar es Salaam, Tanzania. De oprichter van het tehuis, Evance Tegete, is in 1998 begonnen met het opvangen van enkele weeskinderen. Op dit moment ontvangen rond de 170 kinderen hulp van WWT. Ruim 70 daarvan wonen het jaar door in het huis, rond de 30 gaan naar kostschool en zijn alleen in de vakanties aanwezig. De overige 70 kinderen  krijgen ondersteuning van WWT en wonen bij familie of bekenden, die niet in staat zijn het schoolgeld voor het kind te betalen.

Ik ben Laura Melchior uit Norg en ik ben in het voorjaar van 2010 voor het eerst in contact gekomen met WWT. Mijn dochter Linda liep daar toen stage voor haar opleiding SPH. Ik was diep onder de indruk van de manier waarop de staf, medewerkers en vrijwilligers samen met de oudere kinderen het kindertehuis runnen. Wat mij als vooral  erg aansprak, is dat alle kinderen de mogelijkheid krijgen om onderwijs te volgen en ook het secondair en tertiair onderwijs krijgen dat met hun wens en vermogen overeenkomt. Ik heb toen besloten dit kindertehuis te gaan steunen.

Onderwijs is Tanzania is heel duur. Voor het basisonderwijs moet men een schooluniform, schriften en pennen hebben, verder is dit gratis. Voor het vervolgonderwijs moet daarnaast ook nog veel schoolgeld betaald worden. Aangezien de meeste kinderen door hun verleden niet meer in aanmerking komen voor de scholen van de overheid, moeten zij naar de veel duurdere privéscholen. Beroepsonderwijs en universiteiten zijn altijd heel duur.

Het overgrote deel van het geld dat WWT nodig heeft voor huisvesting, scholing, voeding, medische voorzieningen etc. komt van bedrijven en privépersonen uit Tanzania. Ook probeert het kindertehuis zelf inkomsten te krijgen. Maar zonder ondersteuning van vrijwilligers uit het buitenland is het bijna niet mogelijk rond te komen. Ik ben dan ook op zoek naar mensen die dit kindertehuis willen ondersteunen .De kosten voor één kind naar het secondair onderwijs is ongeveer € 500 per jaar, één dag eten voor alle kinderen in het tehuis is rond de € 40, ook nog een vrucht erbij is € 8, en natuurlijk is er nog veel meer nodig. Ik ben altijd bereid op scholen, bij kerken en bedrijven e.d. langs te komen om meer over WWT te vertellen en foto’s te laten zien. De giften worden door mij persoonlijk, in overleg met de directie van het kindertehuis, in Tanzania uitgegeven.

Voor meer informatie zie www.wwtz.org of vraag Laura Melchior ( l.melchior@online.nl ) Zie ook www.youtube.nl Juvenile Melody. Voor giften banknummer 34 72 32 892 t.n.v. L.Melchior o.v.v. WWT

2 Reacties

  Greet Joosten

  Laura, mooi stukje over je project. Hoop dat het veel gelezen wordt en je veel steun krijgt.
  Veel succes,
  hartelijke groet, Greet

  15 feb 2012 | Beantwoorden

 1. Marian Terpstra, Wereldwinkel Norg

  Dag Laura,
  Mooie presentatie van jouw project: hier op de site en via jouw powerpoint presentatie aan onze medewerkers van de Wereldwinkel Norg.
  Wat ik zo bijzonder aan jouw werkwijze vindt is, dat je daar, samen met de Tanziaanse leiding, bepaalt waar het geld aan uitgegeven wordt. En dat je zelf mee gaat om de benodigdheden ter plekke te kopen, en dat jij dan vervolgens betaalt. Zo weten wij zeker dat het geld goed terecht komt en er niets aan de strijkstok blijft hangen.
  Omdat je regelmatig teruggaat is ook de continuïteit van jouw project gewaarborgd.
  We dragen dan ook graag bij aan de financiering van de schoolopleiding van een van de kinderen.

  15 feb 2012 | Beantwoorden

  Schrijf een reactie