Wandelen en tegelijkertijd Red een Kind steunen

Zaterdag 8 oktober wordt de traditionele Klaverblad van Noordenveld Wandeltocht gehouden.

Een mooie wandeltocht door de prachtige natuur van de gemeente Noordenveld, die al weer voor de zevende maal gehouden wordt.

Dit jaar biedt Sportstimulering Noordenveld www.sportstimuleringnoordenveld.nl  aan de Stichting Overleven de mogelijkheid gelden te werven voor een van hun doelen: het terugdringen van kindersterfte en armoedebestrijding. Dit zijn enkele van de millenniumdoelen van de Verenigde Naties waar de gemeente Noordenveld sinds oktober 2011 zich via de Stichting Overleven sterk voor maakt.

De Stichting OverLeven roept daarom de deelnemers aan de Klaverblad van Noordenveld Wandeltocht op, ook (geheel vrijwillig – het is niet verplicht) een bijdrage te leveren.

Hoe kan dat? Door zich per kilometer, voor een zelf te kiezen bedrag, te laten sponsoren door bijv. ouders, familie, vrienden of collega’s.

Hoe gaat het verzamelen van geld d.m.v. sponsoren in de praktijk?

Maak een lijst waarop sponsoren hun bedrag (evt. per km.) vermelden. Vind in de komende weken zoveel mogelijk sponsoren. Verzamel het geld vóór de wandeltocht en overhandig het bij het vertrek van de tocht op 8 oktober 2016 in Het Wapen van Drenthe aan de vertegenwoordiger van Stichting OverLeven. Deze bevestigt de overhandiging door een foto die per mail naar een opgegeven adres wordt gestuurd. De Stichting OverLeven voegt per Euro € 0,25 extra toe.

Steun Red een Kind
Steun Red een Kind

 

 

 

 

 

 

 

 

Het  totale bedrag zal dan na afloop ter beschikking worden gesteld aan de organisatie “Red een Kind”. https://www.redeenkind.nl  Deze organisatie is actief in diverse landen in Afrika, waar ze gezinnen en dorpen  ondersteunen en helpen te bouwen aan een betere toekomst, door middel van goed onderwijs, goede medische verzorging en voorlichting op gebied van hygiene, etc.

Door je te laten sponsoren wordt deze wandeltocht een extra uitdaging en beleef je dubbel plezier aan de Klaverblad van Noordenveld wandeltocht. Want, je hebt niet alleen zelf een mooie dag, maar biedt kinderen in Afrika en ook de gezinnen en leefgemeenschappen waarin zij wonen direct een kans op een beter bestaan.

Schrijf een reactie