Enkele weken geleden organiseerde de Rotary Club Roden-Leek en de Lions Club Roden Noordenveld een zeer geslaagd fundraising evenement. Het vond plaats op Nienoord onder het motto “Zingen voor solar cookers”. Er trad een brede groep van artiesten op: vocal bands, pianisten, een schoolkoor, een combo, individuele zangeressen en een Djembe groep. Daarnaast zorgde de scoutinggroep Lettelbert voor klim- en klauteractiviteiten voor de jeugd. Op het evenement kwamen ruim 300 bezoekers af die een fantastische middag beleefden.

Het evenement werd gesponsord door Auto Smidts Tobert Roden, AL-KO Luchtbehandeling, GemeenteOplossingen, Schildersbedrijf Overwijk, Rabobank, Afier Accountants, Astrimex, Nijdam Makelaars, Sicco Cazemier en Sportcentrum Leek.

 

Het motto ‘Zingen voor solar cookers”verwijst naar het goede doel waarvoor de opbrengst bestemd is. Een solar cooker is een schotel, zoals voor TV ontvangst, die beplakt is met aluminiumfolie. Als de zon daar op schijnt gaat de warmte naar één punt en daar staat een pan. Op deze manier kan men koken op zonlicht zonder dat er hout of een andere brandstof voor nodig is. De stichting Blessed Generation in Kenia gaat deze cookers inzetten bij haar weeshuizen en bij de lokale bevolking in de omgeving.

 

Afgelopen maandag werd de opbrengst van het evenement overhandigd aan de stichting Over-Leven die de contacten met Blessed Generation onderhoudt.De trotse voorzitter van het organisatiecomité, Berend Hoekstra, kon een cheque van € 3500 overhandigen. In zijn dankwoord gaf Geert Joosten, de voorzitter van Over-Leven aan dat deze stichting uit haar middelen het bedrag zal ophogen tot € 7000.

Hij vertelde dat Ria Fennema, de leidster van Blessed Generation, opgetogen was met de gift toen hij het haar vertelde. Het geld zal rechtstreeks volledig naar Blessed Generation worden overgemaakt.