Ook dit jaar hebben we weer diverse goede doelen, waarvan de meesten vanuit Noordenveld actief zijn in derde wereldlanden, kunnen ondersteunen met een financiële bijdrage.

Dat zijn de volgende instanties:

Cadena de Amor en Heart for Hope: zij zijn actief in Honduras waar zij medische en tandheelkundige hulp verzorgen voor kinderen.

Stichting Imarika: zorgt voor opvang van gehandicapte kinderen in Kenia en heeft zich vanwege de Corona speciaal ingezet voor het verspreiden van voedselpakketten daar.

Stichting Adyma Ye: zij zetten zich in voor het realiseren van werkgelegenheid voor jongeren met een beperking in Ghana.

De Regenboog uit Veenhuizen: zij organiseren zelf diverse acties om gelden te verwerven voor voedsel- en medische hulp in Gambia.

Shower Power: is actief in  vluchtelingenkampen op Lesbos, waar zij sanitaire voorzieningen verzorgen zodat vrouwen en kinderen daar veilig kunnen douchen.

Ghana Werkgroep Roden: zij ondersteunen diverse projecten in Noord Ghana oa. voor voedselhulp en scholing aan met name vrouwen en kinderen.

Blessed Generation: vangt weeskinderen op in Kenia en verzorgt onderwijs en huisvesting voor hen.

Ook hebben wij landelijke organisaties ondersteund die zich het afgelopen jaar op speciale projecten gericht hebben. Dat waren oa. Save the Children en Artsen Zonder Grenzen.

Ook hebben we dit jaar, samen met de Rotary Club Roden-Leek een bijdrage gegeven aan de Voedselbank Noordenveld